; 3ly goes 6: D-Day
woensdag 15 juni 2011
En toen was het na 'n mooie week in Noorwegen, een heftige reis naar Frankrijk ( meteen door van Schiphol via huis, zonder slapen), een paar dagen wennen, ineens zover, DE ALPE d"HUZES 2011....

M'n trainingsuren en motivatie waren door de liefde stukken lager dan vorig jaar. Op dinsdag even mogen proeven aan de Alpe in 1.25 uur. Dat viel me helemaal niet tegen. Maar 6x op 1 dag is dan toch wat anders. En ik was ook niet helemaal tot de finish gereden maar direct naar ons prachtige chalet.Toch had ik goede hoop.
Op aanraden van Marc ben ik niet al om 3.15 uur naar beneden gereden voor de grote start. Je had namelijk kans dat je pas in 'n later blok mocht starten en dan stond je onnodig beneden kou te kleumen. En een paar uurtjes extra nachtrust waren ook fijn. Dus om 5 uur gingen we met Team Telstar aan onze eerste afdaling beginnen. Klaar voor 'n lange dag.Het was wederom erg koud die eerste afdalingen, maar toch beter te doen dan vorig jaar. M'n eerste 2 beklimmingen gingen prima. Boven elke keer even lang ons huis, droge kleren aan, natje & droogje en hup weer verder.

De eerste beklimming deed ik speciaal voor Theo en mams, het was dan ook een emotioneel weerzien met ze na de finish. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met Theo, laten we hopen dat dit nog lang zo blijft.  De tweede beklimming was speciaal voor Lenk, een oud trainingsmaatje vanuit de jachthonden wereld. Zij heeft onlangs te horen gekregen dat ze borstkanker heeft en zit momenteel middenin het proces van chemo en bestralen. Het is een vechtertje, ik heb goede hoop dat ze dit gaat winnen!De derde beklimming was ter nagedachtenis aan m'n lieve hond Crady. Ik had in bocht 3 speciaal voor haar een kaars laten zetten. Samen met Marc heb ik deze beklimming gedaan en hebben we zelf in bocht 3 nog 'n klein kaarsje erbij gezet. Het gemis blijft groot.....De vierde beklimming was voor Hans Hoolwerff, een spinningvriendje uit de Viergang. Hans zit midden in allerlei behandelingen voor prostaatkanker en uitzaaiingen in z'n botten. Vorig jaar was Hans er nog bij om ons aan te moedigen en zelf 1x de berg te beklimmen. Ik heb allemaal goede vibes naar hem toegestuurd !De vijfde beklimming was voor Erik Kramer, vorig jaar nog deelnemer aan de AD6. Helaas is Erik onlangs overleden. De strijd tegen Kahler verloren... 

Gelukkig had ik geen zesde persoon in m'n gedachten, want toen was de koek op. Kon ik de eerste 2 beklimmingen nog af en toe getallen als 11 en 10 km p/u op m'n teller voorbij zien komen. In de laatste beklimming was ik blij dat ik niet omviel. Met moeite hield ik het tempo rond de 5,5 km p/u. Tussen bocht 4 en 3 waar de campers stonden, was een meisje op haar 3wieler aan het spelen en ze fietste me moeiteloos voorbij..... Toen wist ik dat het klaar was :-)

Samen met Chris en Marc, die mij af en toe nog 'n duwtje in de rug gaf en een extra lange duw van Lars Roos in bocht 0 kwamen Chris en ik hand in hand over de finish. Een prachtig evenement en uitdaging weer afgelopen, top gevoel !!De mannen uit mijn team hebben 't ook fantastisch gedaan; Chris 3 x, Arjan, Arthur, Ruud en Ton allemaal 6x. Ik ben trots op ze.

Op zaterdag zijn Marc en ik via een gezellig hotel in Lyon en een dagje banjeren door de stad en terrasjes weer richting huis gegaan alwaar we zondag avond weer aankwamen. Even 4 weken over tot de orde van de dag en dan lekker met de camper terug naar Frankrijk. Ook terug naar de Alpe d'Huez voor de Tour. Of ik 'm nog eens ga fietsen weet ik nog niet....., maar tegen die tijd zal ik er wel weer zin hebben :-)
De totale aktie van alle fietsers staat al op ruim 20 miljoen. Echt ongelooflijk. De cheque uitreiking is pas in oktober en nu al is het streefbedrag binnen. Het zal mij benieuwen waar we op uit gaan komen.
Zelf sta ik nu op € 14.857,11 wellicht ga ik de 15.000 nog volmaken :-)
Ons team staat nu op € 66.048,08 met als grote sponsorkoning; Ruud.

Alle sponsors, vrienden, familie, buren, collega's, kennissen, twitter-, blog- en facebookvrienden die mij hebben aangemoedigd, gesteund en berichtjes hebben gestuurd ; ONWIJS BEDANKT !!

Binnenkort maak ik nog 'n nieuwsbrief en in oktober het verslag van de cheque uitreiking en dan zal ik dit blog sluiten.


4 reacties:

Anoniem zei

Amber,

Mooi,respect,stilte,kippenvel, X.

Lars

Theo zei

Een superfelicitatie voor deze prachtprestatie, Amber. Niet alleen de fietsprestatie maar (misschien veel meer nog) het hele traject hier naartoe. Het heeft zoveel moois opgeleverd! Complimenten voor jou en het hele team!
Wel erg jammer dat je stopt met je blog...:(
is dat nou wel nodig...??

Carbonfire zei

Mooie blog: je hebt gegeven wat je kon. Courage!
Ga je helemaal stoppen met bloggen? Dat zou jammer zijn, maar ik onderken het gevoel.
Doe dan maar af en toe een regeltje op Facebook!!!

Ineke zei

Hoi Amber,

Helaas hebben we elkaar niet echt gesproken, maar ik ben blij om te horen dat je weer een geweldige tijd heb gehad op de Alp. Dat geldt voor ons ook hoor. We hebben besloten er volgende jaar weer bij te zijn!

liefs,

Ineke

Word mijn sponsor!

Word mijn sponsor!
klik op de afbeelding

Stand sponsoring

Huidig bedrag 3Ly : € 14.494,06 (incl toezeggingen)

Team Telstar : 59.519,58

Stand Nieuwjaarsduik

3Ly : € 811,66 Arend-Jan: € 100,= Lars: € 35,00 Mayra: € 126,66 Nicoline; € 57,= Ton: € 400,= via Patrick : € 625,= Team Hardleers & Team Telstar: € 600,= TOTAAL: € 2.755,32

Donaties ontv. van:

Arctic - Hans Post, Cor & Margreet Baan, Ada & Theo van Baar, BAS - Martin Burgers, Monique Bachofner, Hans Benenga, Marina Besselink, Peter Boogert, Bart & Pauline vd. Boogaard, Martine v.d. Boogaard, Ted & Dé de Braak, Jan Brak, Martin Breedijk, van Brero & Breugem Makelaardij, Henk Brilman, Frits Bruijn, Marc van Buijtene, Eric van Buren, Ton Cabaret, Cilgro, Patrick Derks - Nuttysporters, Deta-Air, Joke van Dijk, Kees & Anneke Doornheim, Drukwerkfabriek, Dave Earnshaw, Peter van Eick, Desirée Elens, Edith Fege, Angelique Finkers, Foster Ventilatiesystemen, Monique Gilissen, Wouter & Carla van Haaften, Ruud van Heijningen, Marc den Hoed, Hans van Hoolwerff, Dorine v.d. Horst, Willem Hus, Jacobine, Johntoy, Coen de Jong & Lucia Hazenberg, Gijs de Jong, Jan & Marion Joosten, Henk Karremans, Martin Kool, KPS Delft, Petra Kreft, Anja Krijgsman, Liesbeth & Niek Krouwel, Ruud Lapawa, La Lettre, Kees van Liempt -Interpresario, Wout van Liempt - Nederlands Theaterbureau, LMI Drechtsteden, Wendy Luchtmeijer, Maarten & Barbara Luk, Maqutos, Arend-Jan Meijer, Dhr Meijer, Moerland Verhuur, Enrique & Dieneke Morales, Esmee Nieuwenhuis, NoRisk-Keymanagement, OBT, Opa Erwin, Ronald Olsthoorn, Ben Oudshoorn, Pam & Theo, Party Rental Company, Azira Pieter, Ruud van Putten, Qualityfloor, Restore bv, Eva van Rooijen, Lars Roos, Ma Ros, Fred & Anja Ros, León Ros, Hein Runeman, Rob Sanders, Ronald van Schaik, Richard & Carla van Schie, Marieke van Schuppen, Shibu den Bezemer, Son Design, Johan Sosef, Goozina Steketee-Bijl, Synergie PFD, Telstar, Hans van Thiel, John Tieleman, Eugene de Veld, Marianne Veld-Ros, Frits van Velzen - ComputerPlan, Peter van Velzen & Kane, Theo & Bernice Visser, Henk Vlassak, Jackie van der Vlis, Ernestine & Jan Vos, Frans & Yvonne de Vries, Johan van der Waal, Henk & Loes Westerveld, Esther van Winden, Art & Irene van Winden,About Me

Mijn foto
3Ly
De belevenissen van Marc den Hoed en Amber van Driel met de camper en de 3 honden; Henkie, Casey en Janne door Europa.
Mijn volledige profiel weergeven

Sponsors

Alpe d'Huez ?

Lengte fietstocht : 13,2 km
Hoogte startpunt: 744 m
Hoogte top: 1815m
Hoogtemeters: 1071m'
Gemiddeld %: 8,1 %
Maximum % : 10,6 %
21 bochten
Mogelijk gemaakt door Blogger.